Πέμπτη 25 Μαρτίου 2010

Αντ.Μιλόσοσκι: "Οι θέσεις των δύο χωρών παραμένουν διαφορετικές στο μεγαλύτερο μέρος τους"


ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΑΠΡΙΛΙΟΥ Ο ΝΕΟΣ ΚΥΚΛΟΣ ΔΙΑΠΡΑΓΜΑΤΕΥΣΕΩΝ

Ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ, Αντόνιο Μιλόσοσκι, μετά τη συνάντηση των πρωθυπουργών της Ελλάδας, Γιώργου Παπανδρέου και της ΠΓΔΜ, Νίκολα Γκρούεφσκι, δήλωσε από τις Βρυξέλλες ότι οι θέσεις των δύο χωρών για το ζήτημα της ονομασίας παραμένουν...



...διαφορετικές στο μεγαλύτερο μέρος τους.

Ο Α. Μιλόσοσκι δήλωσε ότι είναι θετικό το γεγονός ότι στις συναντήσεις αυτές προσφέρεται η δυνατότητα να εξετάζονται αυτές οι θέσεις και όλο το ζήτημα ενώ σε ερώτηση αν τα Σκόπια μπορούν να ξεκινήσουν ενταξιακές διαπραγματεύσεις με την ΕΕ, χωρίς προηγουμένως να έχει επιλυθεί το πρόβλημα της ονομασίας, ανέφερε ότι οι αποφάσεις γι΄αυτά τα θέματα λαμβάνονται από την ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Συμβούλιο. Ο υπ. εξωτερικών των Σκοπίων πρόσθεσε ότι η ΠΓΔΜ θεωρεί ότι πρέπει να ισχύουν τα κριτήρια της Κοπεγχάγης, τα οποία, σύμφωνα με τον ίδιο, η χώρα του έχει εκπληρώσει και για το λόγο αυτό η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει εισηγηθεί την έναρξη ενταξιακών διαπραγματεύσεων.



Τέλος, ο υπουργός Εξωτερικών της ΠΓΔΜ ανέφερε ότι ο μεσολαβητής του ΟΗΕ, Μάθιου Νίμιτς, αναμένεται να καλέσει εντός του Απριλίου τους εκπροσώπους της Ελλάδας και της ΠΓΔΜ για νέο γύρο διαβουλεύσεων.






Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου