Τετάρτη 24 Μαρτίου 2010

"Καθυστέρηση των πληρωμών των εργαζομένων στο ξενοδοχείο Ledra Marriott"


ΜΕ ΤΟ ΕΤΣΙ ΘΕΛΩ...ΘΑ ΤΟΥΣ ΑΦΗΣΟΥΝ ΑΠΛΗΡΩΤΟΥΣ ΠΑΣΧΑΛΙΑΤΙΚΑ...

Την καθυστέρηση πληρωμής των δεδουλευμένων στους εργαζόμενους του ξενοδοχείου LEDRA MARRIOTT την επιβολή άδειας άνευ αποδοχών στους εργαζόμενους του λογιστηρίου και των γραφείων της επιχείρησης την Παρασκευή, 26 Μαρτιου, ανακοίνωσε η εργοδοσία του ξενοδοχείου. Το πρόσχημα είναι η...
συνεχιζόμενη οικονομική κρίση, ενώ άφησε ανοιχτό το ενδεχόμενο η επιχείρηση να μην είναι βιώσιμη αν η κρίση συνεχιστεί.

Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων Λίδρα Μάριοτ» με ανακοίνωσή της καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης των εργαζομένων, ώστε, όπως σημειώνει, «με ευκολία να δεχτούμε παραπέρα πετσόκομμα των δικαιωμάτων μας». Οπως άλλωστε σημειώνουν οι δεν είναι η πρώτη φορά που μπαίνουν στο στόχαστρο της εργοδοσίας οι κατακτήσεις των εργαζομένων, καθώς και στο παρελθόν, αρκετές φορές, με πρόσχημα τη βιωσιμότητα του ξενοδοχείου, οι εργαζόμενοι κλήθηκαν να γίνουν θυσία για να σωθούν τα κέρδη τους.
«Το καινούριο σήμερα, συνεχίζει, είναι η σφοδρότητα της επίθεσης που δεχόμαστε, με τη δημιουργία τετελεσμένων και η ουσιαστική αποδοχή από την πλευρά της πλειοψηφίας του σωματείου μας των όποιων μέτρων έλαβε και θα λάβει η εργοδοσία».
Η «Αγωνιστική Συνεργασία Εργαζομένων», απευθυνόμενη στους εργαζόμενους, υπογραμμίζει ότι «καμιά υποχώρηση δε θα λύσει κανένα πρόβλημα. Οσο μεγάλη και αν είναι. Και αν αύριο έρθει πάλι ο καιρός των "παχιών αγελάδων", κανένα από τα μέτρα της εργοδοσίας δε θα παρθεί πίσω». Καλεί όλους τους εργαζόμενους σε επαγρύπνηση και απαιτεί τώρα από την πλειοψηφία του σωματείου να πάρει απόφαση για έκτακτη γενική συνέλευση με θέμα την οργάνωση αγώνων που θα βάλει φρένο στα σχέδια της εργοδοσίας.

ΠΡΕΖΑ TV
24-3-2010

http://prezatv.blogspot.com/2010/03/ledra-marriott.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου